Sarpsborg

Just tillbaka efter tre dagar i Sarpsborg i Norge och väldigt roliga tre dagar. Det var det årliga mötet för alla på Opera och nu när vi finns i Norge, Sverige, Polen, Sydkorea, Japan, Kina och några andra ställen så träffar man en del bara online så att se folk i verkligheten är roligt. Att festa är också roligt och eftersom föredragen och presentationerna den här gången var ovanligt intressanta och bra så blev det 3*roligt.

Då räknar jag i och för sig inte entrecôten på onsdagskvällen som inte var något vidare, men laxen på tisdag var desto bättre. Det är uppenbart att norrmän ska hålla sig till fisk. De ska inte heller skriva menyer visade det sig. Efter att vi (och då speciellt testarna) vid vårt bord gått igenom menyn så hade vi hittat 45 fel i stavning och grammatik. Jag är osäker på om det ens fanns 45 ord i menyn så det var rätt imponerande. Någon tog till och med med sig menyn som souvenir. Ett exempel: "french choklade kake". Om någon undrar så är det engelska. Det stod även på norska (inte heller stavat rätt men jag kommer inte ihåg vad det stod exakt).

Jag hoppas inte människorna där såg vad vi höll på med, eller att de har stor självdistans för det var en rätt makaber sågning. :-)

Annars var det bara jobbigt att gå upp klockan tre på morgonen för att åka buss i sju timmar, men det fungerade och fast jag inte kommer ihåg att jag sov måste jag gjort det för det var väldigt snabba sju timmar.

Comments